Cristiano vil ende karrieren i Madrid

CR7 er ikke i tvil om hvor fremtiden hans ligger.

Cristiano Ronaldo føler seg bedre enn noensinne.
Cristiano Ronaldo føler seg bedre enn noensinne.

I et rykende ferskt intervju med Marca, uttrykker Cristiano ønske om å bli i klubben så lenge som mulig. Videre snakker han om Mourinho, Barcelona, Ballon d’Or og neste sesong.

- Hvis det var opp til meg, ville jeg helt ærlig avsluttet karrieren i Real Madrid. Jeg ville signert en tiårskontrakt her og nå. Jeg ønsker å bli, men det er helt opp til andre enn meg selv.

Tillit til Mourinho

Cristiano har flere ganger uttalt at han er fornøyd med sin landsmann, José Mourinho. Portugiserne har kommet svært godt overens, og deler de samme ambisjonene. I likhet med de fleste andre, var Cristiano meget godt fornøyd med at treneren forlengte kontrakten til 2016.

- En klubb som Real Madrid trenger en trener som Mourinho. Han er nødt til å være her. For meg er det helt tydelig at Real Madrid ikke ville ha vunnet like mange titler uten ham.

Matchvinneren fra Camp Nou var selvsagt fornøyd med endelig å ha vippet Barcelona ned fra tronen.

- Vi har brutt rekken til Barcelona og jeg er sikker på at alt vil bli mye bedre fra nå av. Spillerne er selvsikre og har troen på laget. Det er veldig krevende å konkurrere med Barcelona, men vi endte likevel ni poeng foran dem i serien og slo dem på Camp Nou. Vi hadde en fantastisk sesong, både individuelt og kollektivt.

Fornøyd med egne prestasjoner

Duellen mellom Ronaldo og Messi får som vanlig stor oppmerksomhet i media, men førstnevnte er i alle fall ikke i tvil om at han er i toppform. Etter å ha avgjort El Clásico, El Derbi og prestert fenomenalt gjennom hele sesongen, ville det jo også vært unaturlig å hevde noe annet.

- Jeg har aldri vært bedre. Både fysisk og mentalt er jeg på topp. Jeg ønsker å holde det gående og nyte tiden med supporterne, fordi forholdet mitt til dem har forbedret seg veldig de siste månedene. Jeg føler meg veldig nær dem og det er derfor jeg ønsker å bli i lang tid fremover. Jeg vil vise min kjærlighet til drakten og gjøre mitt beste for laget.

Portugiseren innrømmer at det blir vanskelig å slå egne rekorder, og bruker Usain Bolts verdensrekord som eksempel.

- Jeg garanterer at jeg vil prøve å slå mine egne rekorder. Jeg klarer kanskje ikke å score like mange mål, men jeg kan ende opp med å slå flere målgivende pasninger, for eksempel. Det blir vanskeligere for hver gang, men jeg vil alltid prøve å forbedre meg. Usain Bolt løp 100-meteren på 9,58 sekunder og det vil nærmest bli umulig for ham å forbedre det, men jeg er sikker på at han vil gjøre sitt beste.

Uavhengig av prestasjonene i sommerens EM-sluttspill, vil Ronaldo stå langt fremme i køen når neste Ballon d'Or-utdeling finner sted. For 27-åringen betyr det imidlertid mer at laget har hatt en god sesong.

- Ballon d’Or er ikke det viktigste for meg. Hovedprioriteten var å vinne La Liga, som er en veldig vanskelig liga, kanskje den tøffeste i Europa. Alle har forskjellig smak. Flere Real Madrid-spillere, inkludert meg selv, gjorde nok til å fortjene en nominasjon. Jeg kan ikke skjule mitt ønske om å vinne den, fordi det er den største individuelle prisen en spiller kan vinne.

Skrevet av Ruben Skjerping.